Projectinformatie

Algemene projectinformatie

Onder begeleiding van Stichting Philadelphia woont een groep bewoners met veel plezier aan de Eikenlaan 21 in Zwolle. Het bestaande gebouw is helaas te kleinschalig om op deze manier voort te kunnen bestaan. Ook is er een grote vraag onder cliënten om op deze locatie te kunnen wonen. Om aan de toenemende vraag van cliënten te voldoen, en het voortbestaan van de locatie veilig te stellen, wordt er door Wetland Wonen achter het bestaande pand een nieuw complex gebouwd. 

Achter het bestaande gebouw wordt een nieuw pand gebouwd met twee en drie verdiepingen. 

Zowel het oude als het nieuwe gebouw worden gehuurd door Stichting Philadelphia.  De bewoners hebben een verstandelijke beperking of een ernstige meervoudige beperking. Iedereen krijgt een eigen woning met een woon- en slaapkamer, keuken en badkamer. Beneden kunnen mensen met een rolstoel wonen. De zorg die de bewoners krijgen is op maat. Philadelphia helpt de bewoners hun talenten te ontdekken. Overdag werken veel bewoners en ’s avonds doen ze veel samen, zoals samen eten. 

Fasering en planning

Het werk wordt in 5 fases uitgevoerd:
I verplaatsen pannakooi                       mei 2023
II 1e deel kiss & ride                              mei en juni 2023
III realisatie nieuwbouw + terrein       start juli 2023-september 2024
IV verhuizen                                            september en oktober 2024
V verbouw bestaand gebouw              oktober 2024-januari 2025
VI 2e deel kiss & ride                              n.t.b.

Informatie Kiss & Ride

In opdracht van Wetland Wonen gaat aannemer Schagen Infra binnenkort bij u in de buurt aan het werk. We gaan een nieuwe Kiss & Ride strook aanleggen voor het bestaande gebouw van Philadelphia (Eikenlaan 21) en het naastliggende schoolplein van De Duyvencamp. Op deze pagina leggen wij uit welke werkzaamheden we uitvoeren en vertellen wij meer over de planning.

Wat gaan we doen?

Op het voorterrein van het bestaande gebouw en het schoolplein maken we een Kiss-and-Ride-strook.Deze strook is straks bedoeld om iemand af te zetten of op te halen en daarna meteen weerverder te rijden. Ook leggen we parkeerplaatsen aan en verplaatsen we de pannakooi.

Wanneer voeren we de werkzaamheden uit?

Onze werkzaamheden beginnen op maandag 24 april. We verwachten eind juni klaar te zijn. Vervolgens start de bouwaannemer met de bouw van de appartementen. 

Wat vragen wij van u?

Wij vragen u om niet te parkeren ter plaatse van het project. Zo blijft er voldoende ruimte over om dewerkzaamheden te passeren. U kunt uw auto elders in de wijk parkeren.